geltonsnap!s.tk
 
Picture
"Google" per dieną sugebėjo kelis kartus "nulūžti". Ar čia tik man geriausia paieškos sistema lūžta?
 
Picture
Viena iš nedaugelio žurnalisčių gebančių atvirai sakyti tiesą, Gražina Sviderskytė - negaili konstruktyvios kritikos nacionaliniam transliuotojui ir valstybės politikai.

Krikščioniškame naujienų portale Bernardinai.lt publikuojamame komentare žymi žurnalistė atkreipia dėmesį į tai, kaip iš tiesų turėtų dirbti profesionalus sporto reporteris. Taip pat, atskleidžia savo nuomonę apie radijo ir televizijos rėmimo fondą (SRTRF).

Geltonsnapis: "džiugu, kad yra žmonių nebijančių sakyti tiesos. Jie žino, kad dėl to gyventi patiems lengviau nebus, bet nesivaiko pigaus populiarumo ir geba kalbėti".

 
atom
"discovery" nuotr.
Šiandien sueina ketvirtis amžiaus, kai sprogo Lenino atominės elektrinės reaktorius Pripetės mieste. Pasauliui ši nelaimė geriau žinoma Černobilio vardu. Tiesa, tai ne pirmoji daug aukų nusinešusi atominė katastrofa Sovietų sąjungoje.  Ne daug mažesnė įvyko dar 1957 metų rudenį Uralo pašonėje, netoli Kyštymo miesto (į šiaurės vakarus nuo Čleliabinsko).

Filmą apie tragediją galite rasti čia.

Čia slaptame, žemėlapiuose nepažymėtame mieste kariniuose dokumentuose pavadintame Chelyabinsk-40, pastatytoje branduolinėje jėgainėje Mayak (švyturys), dėl netinkamai tvarkomų radioaktyvių medžiagų įvyko sprogimas. Į atmosferą buvo išmesta per 70 tonų teršalų, pasklidusių po vakarų sibirą.

Tai trečia didžiausia branduolinė katastrofa per visą pasaulio istoriją.  Ją lenkia tik Fukušimos ar Černobilio nelaimės.

Dabar Kyštymo apylinkės yra laikomos vienomis iš labiausiai užterštų visame pasaulyje, tačiau žmonės ten gyvena iki šiol.

atomic

Žiūrėti Kyshtym didesniame žemėlapyje
 
Visuomenėje dažna nuomonė, jog Lietuvos žiniasklaida yra žemo lygio. Tačiau tai - ne tiesa. Turime puikių leidinių. Net gerų TV laidų. Tiesa, labai nedaug. Liūdna, bet kokybiški produktai nėra populiarūs. Puikus, tai iliustruojantis pavyzdys - Baltijos televizijos laida "Autopilotas". Internete ją galima išvysti populiariausiame naujienų portale Delfi.lt.

Tokios nematėte? Tuomet Jums pasisekė. Teko? Užjaučiu. Jūs, kaip ir aš, sulaukėte žiniasklaidos atstovų spjūvio į veidą...
Bet jei aš klystu, pakomentuokite, kas šioje laidoje atlikta gerai:


 
Kartais, kai kuriems mūsų būna sunku, nes esame ne idealūs. Čia mielas pavyzdys, kaip neutralizuoti blogas savybes.
 
Ar žinote, čia toks labai geras puslapis Millionreasonswhylithuaniaisthebestcountryintheworld.com. Savo pėdsaką palikau ir aš...
 
Paspausk ant nuotraukos. Ji juda!  Ar žinote, kaip tai padaryta? :)
 
This is your new blog post. Click here and start typing, or drag in elements from the top bar.
 
Kodėl Lietuvos visuomenė vietoje sąžinės renkasi suktybes, vietoje padorumo - pinkles?...
Manau, vienas iš svarbiausių dalykų kodėl ką renkamės yra vertybės. Taip, kaip jas patys ugdomės.

Vienas populiariausių ir prieinamiausių ugdymosi būdų - šventasis televizorius. Jis gyvena beveik kiekvienuose namuose. Žiūrimas beveik kas dieną. Ir po ilgai. Taigi, jo įtaka - didžiulė. Tik ką ten rodo? Dažniausiai, prastą pramoginę programą arba psiaudo žurnalistines laidas (tas, kuriose imituojamas tyrimas, prieš tai pasakant kas yra kaltas) ir dar lavonfilmius.

Kas iš viso to? Nesiformuoja mastymas. Net jei toks ir buvo, prie TV ekrano jis greitai atbunka. Lieka viena televizinė tiesa. Tuomet po mažu nebelieka vertybių (net, jei jų ir buvo).

Ar ši mano prielaida teisinga?
 
Keista. Net apmaudu (gal būt net gėda) darosi kai po, dėl darbo, bemiegės nakties įsijungęs naujienų portalą perskaitai tokią nesąmonę, kaip šįryt. Šiaulių apskrities mokesčių inspekcija šešėlio užsimanė ieškoti ten, kur "šviečia saulė".

Pareigūnai ėmė stabdyti pakeleivius vežančius lengvuosius automobilius: "Žmonės nustebę: nejaugi nebegalima į darbą pavėžėti net kaimyno?"

Nesakau,  kad nelegalių vežėjų nėra. Bet gi dabar ir autostopu važiuojantį pilietį bus baisu paimti. Įrodyk po to mokesčių inspekcijai, kad nesi kupranugaris.

Plačiau rašo http://verslas.delfi.lt/automoto/mokesciu-inspektoriai-masinas-tikrino-del-pakeleiviu.d?id=44681681